La Universitat de Girona i la Federació de nens i joves d'altes capacitats (Fanjac) mantenen la col·laboració en el projecte extracurricular per a alumnat de Primària a Batxillerat, que aquest curs es titula «Connectem-nos» i va ser inaugurat per una conferència dissabte. Les activitats començaran el 15 de desembre, amb la primera de cinc sessions amb 170 places.

El professor Mischa Dohler, del King's College de Londres, va oferir la xerrada d'obertura, a la sala La Pineda, de Sant Gregori. A partir d'aquí, diferents experts dirigiran les activitats, que, com en les edicions anteriors, es realitzaran a la UdG; en concret, a l'Escola Politècnica Superior.

En paral·lel a les activitats amb menors, també s'organitzen conferències per a pares i familiars, la primera de les quals es dedicarà a la «Doble excepcionalitat: AC (Altes Capacitats) i Asperger» i la impartirà la professora Carme Hortal. Ja en el segon trimestre del curs, el 19 de gener, el doctor Anton Foguet tractarà la «Pediatria i AC». L'activitat del mes següent, el dissabte 16 de febrer, anirà a càrrec de la responsable del Servei d'Atenció a la Diversitat i la Inclusió del Departament d'Ensenyament, Fina Isern.

El programa continuarà el 16 de març amb una intervenció de la secció Joves Fanjac, que compartirà experiències d'aquest col·lectiu. Finalment, el 13 d'abril, l'experta en altes capacitats Sylvia Sastre tancarà el projecte extracurricular d'enguany.

Aquest és un treball d'enriquiment extracurricular per a infants i joves amb altes capacitats que cada curs es desenvolupa amb un fil conductor determinat.