El fort temporal de pluja que ha afectat aquest cap de setmana les comarques gironines va deixar ahir registres de fins a 200 litres per metre quadrat i va provocar que s'haguessin de tallar fins a 26 trams de 17 carreteres gironines. A més, els bombers van haver de fer gairebé 300 sortides arreu de la demarcació, moltes de les quals a l'Alt i el Baix Empordà i la Selva. La crescuda del riu Manol a Figueres va obligar a desallotjar una vintena d'usuaris de la residència Les Acàcies, que com a mesura de precaució han passat la nit a l'hospital de la població. El desbordament del mateix riu també va provocar l'evacuació d'una vintena de veïns del carrer Duana de la ciutat per la inundació dels seus habitatges. La capital alt-empordanesa també va anunciar que per a avui s'han suspès totes les classes. D'altra banda, el conseller d'Interior, Miquel Buch, va lamentar la «irresponsabilitat» d'una quinzena de persones que van intentar creuar passos que estaven tancats pel temporal.

Els forts aiguats van desbordar diversos rius i rieres, com per exemple el Daró en diversos punts del Baix Empordà o el Manol a Figueres.

Amb l'ajuda d'una autoescala i dels equips subaquàtics, els Bombers van rescatar els veïns del carrer Duana de Figueres, que dona al camp de futbol de Vilatenim, i que van veure com el desbordament del riu Manol provocava que l'aigua arribés a més d'un metre d'altura a la planta baixa de les seves cases. També a Figueres, vint-i-una persones amb discapacitat de la residència Les Acàcies van haver de deixar aquest centre per ser acollides en un centre hospitalari, com a mesura de precaució, ja que el centre es troba en una zona inundable que, durant fenòmens de pluja intensa, s'acostuma a desallotjar per tradició. A més, l'alcalde, Jordi Masquef, va decidir suspendre les classes d'avui a tots els centres educatius, que tot i així es mantindran oberts amb serveis mínims. D'altra banda, a l'Escala, on va haver-hi un fort temporal marítim, les onades es van emportar la Riba Petita.

Pel que fa a la comarca de la Selva, els Bombers de la Generalitat van haver de rescatar, de matinada, un jove que s'havia quedat atrapat dins del seu cotxe en una riera de Caldes de Malavella, a la urbanització de Malavella Park.

A Riudellots de la Selva, la Fundació Mona va quedar totalment inundada.

A Mieres, a la Garrotxa, sis famílies van quedar atrapades en una casa de colònies i, després de comunicar la seva situació als Mossos d'Esquadra, van ser ateses pels serveis d'emergència.

A Blanes, els Bombers van haver de rescatar dos cavalls i dos gossos que s'havien quedat encerclats per l'aigua al camp on es trobaven, enmig d'una zona agrícola del Pla de s'Abanell. I a la mateixa població, un altre incident destacat va ser l'obertura d'un esvoranc de dimensions considerables que es va obrir al camí d'accés a unes vinyes.

A la tarda, el conseller d'Interior, Miquel Buch, es va desplaçar fins a Girona i va explicar que els Bombers havien efectuat gairebé 300 serveis a diferents indrets de les comarques gironines durant l'episodi de pluges de diumenge. També va denunciar la «irresponsabilitat» d'una quinzena de persones que van necessitar l'ajuda dels serveis d'emergència després de creuar passos que havien estat tancats pel temporal. En aquest sentit, va subratllar que «si els accessos estan tancats és per qüestions de seguretat, per precaució, i se'ls ha de fer cas». A més a més, va aprofitar per demanar, des del Departament d'Interior «màxima precaució a tots els ciutadans» davant l'episodi meteorològic que s'estava vivint al territori.

Les afectacions viàries van ser, sobretot, a causa de les inundacions. En total es van haver de tallar 26 trams de 17 carreteres, entre les quals hi havia la C-252 a l'altura del Far d'Empordà, la C-253 a Calonge, la C-31 a Ullà, la C-66 a Corçà, i també va haver-hi talls a l'N-II a l'altura de Medinyà i a l'N-260 a l'altura de Figueres.

Per motius d'esllavissades es van veure afectades la Gi-682 a Lloret de Mar i a Tossa de Mar, la GiP-5101 a Vilanant, la Gi-664 a Monells, la C-253 a Calonge, la C-35 a Llagostera, la GiV- 5041 a Ponts de Molins i la Gi-501 a Agullana i també es van haver de tallar quatre vies a causa d'obstacles al mig de la via: l'N-IIa a Sant Julià de Ramis, la C-35 a Maçanet de la Selva, la Gi-554 a Esponellà i la Gi-614 a Roses.