L'olotina Susanna Pagès ha estat escollida membre de la Comissió d'Afers Econòmics i consellera nacional per ERC, mentre que el gironí Nil Baños ha estat escollit conseller nacional del Jovent Republicà. Les dues eleccions van tenir lloc aquest cap de setmana durant el 28è Congrés Nacional de les Joventuts d'ERC a Vic, que van concentrar prop de 500 joves i que va servir per renovar òrgans com la permanent nacional, encapaçalada per Pau Morales, que ha estat reescollit portaveu de l'organització.

En el seu discurs, Morales va considerar que la gran incògnita del judici als líders independentistes no serà la sentència, sinó "com entomarà el cop el moviment independentista". En aquest sentit, va assegurar que els joves "farem pagar un preu tan alt per la repressió que serà inassumible per l'Estat espanyol, que mai podrà dir a ulls del món que és una democràcia".

Un dels documents aprovats en el Congrés va ser una proposta de resolució que exigeix a tots els actors polítics una "negociació estratègica per fer efectiva la República", així com arribar a acords per construir "un mur sòlid antifeixista i antirepressiu davant les vulneracions de drets que vivim".

Per aconseguir-ho, la proposta planteja que l'independentisme ha d'augmentar la seva força en àmbits com l'augment de les complicitats internacionals, el municipalisme, fer més polítiques republicanes a les institucions, una forta presència al carrer i promoure l'afiliació cap a un sindcalisme estudiantil i laboral "nacional i de classe".