Un total de 38 vehicles abandonats en 21 punts de la localitat de Puigcerdà. Aquest és el resultat del recompte que es va realitzar el passat 10 d'octubre des del grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) en aquest municipi, on consideren que hi ha una problemàtica d'abandonament massiu de vehicles en un gran nombre de carrers.

Posant en relleu aquelles vies on s'han comptabilitzat més vehicles deixats hi ha la baixada del Pont de Sant Martí (5 vehicles), el carrer de l'Hostal del Sol (4 vehicles), el carrer de Sebastià Bosom (3 vehicles), el carrer del Transpirinenc (3 vehicles) o bé l'aparcament de l'Antic Convent (amb 3 vehicles també). Paral·lelament, s'ha creat un recull fotogràfic amb tots els vehicles abandonats que s'han documentat.

Des del grup ho atribueixen al «no compliment» de les ordenances municipals així com «la falta de previsió i constant improvisació de l'actual equip de govern», que ha provocat que «el dipòsit municipal de vehicles estigui totalment col·lapsat i fora de normativa». Per ERC el temps no pot esdevenir una excusa, ja que «considerant que la llei estableix un termini de tres mesos i que l'actuació conjunta de la Policia Local, el Consell Comarcal i l'Ajuntament de Puigcerdà estableix un període aproximat de sis mesos des de l'inici dels tràmits legals fins a la retirada definitiva dels vehicles al centre de desballestament», creuen que és un període temporal més que «suficient perquè el consistori hagi pogut actuar en conseqüència».

Per tot això, des del grup municipal han presentat una instància per demanar explicacions i sol·licitar al consistori que es prenguin les mesures oportunes «per a la retirada immediata» d'aquests vehicles, per tal d'alliberar places d'aparcament, evitar possibles incidents i millorar la salubritat i la imatge pública de la vila.

Des del grup consideren que «una vila com Puigcerdà -que és precisament capital de comarca- mereix que s'actuï enfront dels propietaris que decideixen abandonar a la via pública el seu vehicle». També apunten que «l'espai públic és de tots els vilatans, i per tant la bona convivència és bàsica per un poble cohesionat entre tots nosaltres».