22 de novembre de 2018
22.11.2018
Diari de Girona

Els 230 professionals de primària compartiran experiències avui a Roses

La XI Jornada d'Àrees Bàsiques de Salut se centra en l'apoderament ciutadà i la integració social sanitària

22.11.2018 | 01:19
Els 230 professionals de primària compartiran experiències avui a Roses

Uns 230 professionals d'atenció primària compartiran avui les experiències que han posat en marxa als seus centres, relacionades amb la integració social sanitària i l'apoderament dels usuaris. La trobada serà al Teatre Municipal de Roses, en el marc de les XI Jornades d'Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de Girona, organitzades per l'Institut Català de la Salut (ICS) a Girona, que enguany tenen el lema «Ara et toca a tu, ara ens toca a tots!».

La inauguració anirà a càrrec del director gerent de l'ICS, Josep Maria Argimon, el gerent del CatSalut a Girona, Miquel Carreras, i l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

En el camp de la integració social, les experiències que s'exposaran durant la sessió seran el Model d'atenció domiciliària integrada a la Garrotxa, la implementació del Programa interdepartamental d'atenció i interacció social i sanitària a l'Alt Empordà i la ruta de la complexitat en salut mental al Pla de l'Estany.

La segona taula rodona de la Jornada abordarà els principals aspectes de participació ciutadana i presa de decisions per part dels usuaris dels centres d'atenció primària. En aquest bloc es presentaran les experiències del Programa Pacient Expert Catalunya i de Roses Salut, així com del Programa Cuidador Expert.

Els professionals de l'atenció primària han presentat 108 pòsters i comunicacions, i abans de conèixer els millors, escollits pel Comitè Científic de la Jornada, hi haurà una conferència col·loqui entre Armando Martín Zurro, metge d'atenció primària, i Antoni Sisó, president de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària. Tots dos parlaran de la situació actual i dels reptes de futur de l'atenció primària i comunitària i de l'abordatge de la cronicitat en les malalties.

Després de l'entrega de premis de la Jornada, es farà el tancament, que anirà a càrrec de la directora d'atenció primària IAS-ICS Girona, Sara Rodríguez, del president del Comitè Científic de la Jornada, Albert Bueno, i del president del Comitè Organitzador, Manel Espinet.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook