El cap del Servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'hospital Josep Trueta de Girona, Wifred Ricart, inaugura dissabte els curs acadèmic de la Càtedra Martí Casals de la Universitat de Girona i Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Serà a les 11 del matí a la Sala Abat Panyelles del Monestir. Amb el títol Alimentació, cuina, salut i humanització, explicarà com l'alimentació s'ha relacionat científicament amb la salut i la malaltia i, en base al coneixement científic actual, intentarà respondre qüestions d'actualitat. Què hi ha de cert en l'atribució als aliments de propietats extraordinàries o màgiques? Som el que mengem? Com ha influït l'alimentació en el desenvolupament dels humans? Quin paper hi juga la cuina? Existeix una dieta ideal per a tenir més salut? Si és així, és universal?

La inauguració del curs enceta també l'any de commemoració del desè aniversari de la Càtedra Martí Casals, en què s'han desplegat activitats com conferències, cursos, exposicions, seminaris, tallers i publicacions.