Al Banc dels Aliments, el 40% dels 4.500 que necessita en total per cobrir el Gran Recapte i sobretot per Palamós, Figueres, Girona, Tossa de Mar, Blanes, Lloret de Mar i Puigcerdà. L'entitat també requereix la col·laboració de dos transportistes amb camió per a les zones de Banyoles i Girona.

Quan falta una setmana per a l'esdeveniment solidari, que se celebrarà el divendres 30 de novembre i el dissabte 1 de desembre, el Banc dels Aliments de Girona encara no ha arribat als prop de 4.500 voluntaris que necessita per als gairebé 400 establiments que s'han sumat a la campanya. En cadascun d'ells s'hi destinaran 10 persones, a més de les necessàries per classificar el menjar al magatzem. Les persones que vulguin fer de voluntari o de coordinador es poden inscriure als webs del Banc dels Aliments de Girona i del Gran Recapte.

Pel que fa als camions que també els fan falta, ja que disposen d'una flota inferior a l'any passat, cal que tinguin plataforma posterior per poder carregar les banyeres de grans dimensions on s'acumula el menjar als supermercats.

Bosses de roba enlloc de plàstic

D'altra banda, el Banc dels Aliments ha informat que substituirà les bosses de plàstic del Gran Recapte per unes altres de roba a la ciutat de Girona. L'organització preveu repartir 3.000 bosses reutilitzables entre les persones que participen en la campanya de recollida d'aliments que, amb la introducció de bosses reutilitzables, aquest any fa un pas cap a la sostenibilitat. A tot Catalunya, se'n repartiran 250.000.

Aquesta és una de les novetats de l'edició del Gran Recapte 2018, que també ha incorporat la possibilitat de participar a la campanya en línia a través del web www.granrecapteonline.com, que facilita les donacions de lots d'aliments bàsics per valor de 5 euros, 10 euros o 25 euros. Al Gran Recapte per internet també s'hi han sumat plataformes com Bon Preu-Esclat, Caprabo, Casa Vimet, Condis, DIA i Ulabox.

Com en les últimes edicions, es demanen aliments nutritius de llarga durada com conserves de peix i verdures, oli i llet. Durant el Gran Recapte de 2017 es van recollir més de 475 tones d'aliments a les comarques gironines, que es van fer arribar a les persones necessitades a través d'entitats benèfiques que treballen al territori. Això no obstant, el menjar que es recull durant aquest cap de setmana només cobreix una mínima part del que necessita durant tot l'any.

El Banc dels Aliments de les comarques de Girona atén, actualment, 33.224 persones a la demarcació i reparteix unes 2.700 tones de menjar a l'any.

Aquest 2018, l'entitat celebra el 30è aniversari. Des de la seva creació el 1988 l'activitat del Banc dels Aliments no ha parat de créixer, ja que ha passat de repartir 5 tones de menjar a les 2.700 actuals. L'organització calcula que durant aquests trenta anys ha distribuït 24.847 tones de menjar o, dit d'una altra manera, gairebé 25 milions de quilos d'aliments.