L'Audiència Provincial de Girona va decretar a principis del mes de novembre la llibertat provisional per al raper acusat d'haver abusat de cinc menors a Olot. El jove portava tres mesos a la presó, després que la jutgessa decidís enviar-lo al centre penitenciari de manera incomunicada i sense fiança acusat d'un delicte d'abús sexual amb penetració a una menor de 16 anys, exhibicionisme i delicte contra la salut pública.

En l'auto dictat llavors, però, no es va decretar cap mena d'ordre de protecció pel que fa a les víctimes, una mesura que va demanar ahir al matí l'acusació particular d'una d'elles. Exercida pel despatx Salellas advocats, va requerir al jutjat d'Olot que s'acordin mesures de no comunicació i allunyament. Paral·lelament, segons va apuntar la defensa del jove raper olotí -exercida per l'advocat Josep Maria Pino- tot i no disposar de cap ordre de protecció imposada, va assegurar que l'acusat ha manifestat que «mentre duri la instrucció, cuidarà molt la seva privacitat perquè no es pugui malinterpretar qualsevol acte».

A la resolució de llibertat de l'Audiència l'única mesura que consta és la compareixença del processat un parell de vegades al mes en seu judicial. De fet, en el document es desgrana progressivament els motius pels quals es considera que s'ha d'estimar el recurs imposat la defensa del processat. Entre aquestes hi ha el risc de fuga, minimitzat per l'acreditació d'arrelament geogràfic, social, familiar i econòmic; o el risc d'alteració de proves, difícilment possible pels testimonis exculpatius de les víctimes.

De fet, el tribunal considera que un dels problemes plantejats és precisament «el consentiment de les víctimes, que en seu judicial van mantenir que les relacions sexuals mantingudes amb el processat havien estat consentides».