Paco Pérez torna de Lisboa amb una estrella per la seva ''cuina catalana actualitzada'' del restaurant Terra, a Sant Feliu de Guíxols, on intenta ''pragmatitzar'' el territori. En declaracions als mitjans, Pérez ha dit que continuaran treballant en la mateixa línia per satisfer les persones que els visiten.

Un dels protagonistes catalans de la nit han estat els germans Sergio i Javier Torres. Només quatre mesos després d'obrir el seu nou restaurant, han aconseguit aquest dimecres dues estrelles Michelin pel Cocina de los hermanos Torres, un projecte que defineixen com a ''titànic, ''un somni''. En paraules de Sergio Torres, se'ls ha premiat l'esforç que hi ha el darrere, econòmic i de personal, en un projecte que fa deu anys que l'estat madurant. Javier Torres assegura que ''per fi tenim el nostre projecte personal'', que considera ''arriscat i potent'' alhora que admet que el procés ha estat emocionant i es fixa el repte de ''millorar perquè arribi la tercera''.

A l'escenari de la gala Michelin 2019 també hi ha pujat els xefs catalans que mantenen les tres estrelles com són el mateix Berasategui, Jordi Cruz per l'Àbac o els germans Roca. Precisament Joan Roca ha reconegut que no ha estat un any bo per a Catalunya però ha destacat que continua sent la regió amb més estreles de la guia.