23 de novembre de 2018
23.11.2018
Diari de Girona

Aquests són els 12 nous mestres artesans alimentaris gironis

Carnissers, cansaladers, forners, pastissers i formatgers, els artistes quotidians que cuiden de la nostra alimentació

23.11.2018 | 00:45
Entrega dels premis de les edicions 2017 i 2018 per part del Departament d'Agricultura, a Barcelona.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat va entregar aquest dimecres una sèrie de premis destinats als joves artesans del sector alimentari de Catalunya a l'Auditori de l'ONCE de Barcelona. En l'acte d'enguany, es van reconèixer els guanyadors de les edicions 2017 i 2018, ja que la celebració de l'any passat es va haver de suspendre per la situació política del país. Durant la celebració es van entregar 53 diplomes de Mestre Artesà Alimentari, concretament a 12 carnissers, cansaladers i xarcuters; 19 forners; 17 pastissers, 4 xurrers i 1 formatger. Del 2017, de la província de Girona es va reconèixer als carnissers, cansaladers i xarcuters Mireia Fàbrega de Santa Pau, Marcel Puigmal de Vilafant i Miguel Ángel Vara de Llívia; i als forners Jaume Cortada d'Agullana i Magdalena Tubert d'Olot.

Pel que fa al 2018, els diplomes van anar dirigits als carnissers, cansaladers i xarcuters Marc Clusells de Blanes, Eduard Gaviña de Palafrugell i Francesc Maynau de l'Estartit; al forner olotí Albert Ferres; i als pastissers Josep Maria Corominas de Cornellà de Terri, Joaquim Junyent de Ripoll i Juli Salvadó de Sant Joan de les Abadesses.

Foto de família dels premiats


Agricultura ha reconegut en la categoria de Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador als pastissers Jaume Viñallonga, de Montornès del Vallès, i a Maurici Cot, de Llinars del Vallès. En el decurs de l'acte, també es van lliurar 53 diplomes de Mestre Artesà Alimentari, dels quals 12 han estat per a joves de les comarques gironines.

Millors joves artesans

El Premi Millor Jove Artesà Alimentari Innovador es va entregar a Jaume Viñallonga, corresponent al guardó de 2017, i a Maurici Cot pel 2018. Viñallonga atribueix a la pastisseria artesana un punt afegit de qualitat que la diferencia del producte industrial. Per la seva banda, als 23 anys a Cot li van diagnosticar intoleràncies severes al gluten i a la lactosa, de manera que durant els anys de recuperació, va investigar noves fórmules per adaptar la pastisseria a les necessitats de les persones amb aquestes intoleràncies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook