L'abstenció dels 5 regidors d'ERC, d'un del PSC i el vot a favor d'Olot en Comú van servir per donar pas als pressupostos de l'Ajuntament d'OlotLa previsió de comptes havia estat tombada en el ple anterior, celebrat el passat 25 d'octubre.

Llavors ERC va justificar el vot en contra en la disconformitat amb la partida per començar l'espai Cràter, el PSC per no estar d'acord amb unes quantes partides i la CUP per no estar d'acord ni amb les formes ni amb algunes partides.

Després del ple del passat 25 d'octubre, l'alcalde Josep Maria Corominas (PDeCAT-DC) va iniciar les negociacions amb els partits que van donar resultats al ple d'anit.

Amb la decisió de l'equip de govern PDeCAT-DC de treure l'espai Cràter dels comptes, el grup d'ERC es va donar per satisfet i es va abstenir. El PSC va optar per una abstenció i 2 vots en contra. Segons va explicar el seu portaveu, Josep Guix, l'abstenció va ser per no posar traves a la gestió municipal i els vots en contra pel fet de no estar d'acord amb les inversions. Això no obstant, l'abstenció els va valdre un augment de 25.000 euros en les partides per als bicicarrils i els accessos a les escoles i el compromís pel CAP de Sant Miquel.

El regidor Xavier Garcia d'Olot en Comú va mantenir el vot a favor del darrer ple. La seva posició favorable està fonamentada en el fet que hi ha partida per la piscina coberta i amb el compromís de l'equip de govern amb la creació d'un estudi sobre l'habitatge al nucli antic.

L'acusació de la CUP

CUPLa CUP no va sorprendre i va mantenir el seu vot en contra. Lluís Riera va demanar la municipalització de la piscina coberta del CNO i va acusar OeC, PSC i ERC de tenir poc compromís d'esquerres.