24 de novembre de 2018
24.11.2018
Diari de Girona

Girona registra el triple de pluges que la mitjana entre octubre i novembre

Els valors més elevats es van donar entre el 14 i 20 de novembre

24.11.2018 | 00:47
Girona registra el triple de pluges que la mitjana entre octubre i novembre

Les pluges acumulades des que va començar l'any hidrològic el passat 1 d'octubre fins al 20 de novembre han arribat a un valor de 177 litres per metre quadrat, el que representa un 37% més que el valor mitjà normal en aquest període, segons l'Agència estatal de Meteorologia (AEMET).

En general, des de principis ­d'any, ha plogut per sobre dels valors normals no només a la província de Girona, sinó en gairebé tota la Península i en els arxipèlags, excepte en el quadrant nord-oest, a l'oest de Càceres, al nord de Navarra i Osca i en l'illa de la Gomera, on s'han acumulat menys precipitacions del normal.

A més, l'AEMET destaca que fins i tot ha plogut el triple del normal en el cas de Girona –especialment al nord de la demarcació– una situació que també s'ha repetit a les províncies de Terol, Castelló, Sierra Nevada, a la costa d'Almeria, el nord de Màlaga i a l'illa de Fuerteventura.
En concret, entre el 14 i el 20 de novembre, la Regió de Múrcia va arribar als 100 litres per metre quadrat com a la serra de Grazalema i gran part de les províncies de València i Girona. Aquestes dues últimes, van arribar a superar els 200 litres per metre quadrat al Pirineu gironí i fins i tot els 300 litres per metre quadrat al litoral valencià. L'AEMET ha destacat les precipitacions acumulades en els observatoris de València II, amb 175 l/m2; Múrcia-Alcantarilla, amb 106 l/m2; Girona-Costa Brava, 103 l/m2; Tortosa, 91 l/m2; Port de Navacerrada, 78 l/m2 i 77 l/m2 a l'aeroport de Barcelona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook