24 de novembre de 2018
24.11.2018
Diari de Girona

Una granja de Cornellà rep el Porc d'Or a la màxima productivitat

L'explotació arriba al rècord de 38,97 garrins deslletats per truja i any Pel que fa als 45 premis repartits per categories tècniques

24.11.2018 | 00:35
Un moment de l'entrega dels premis Porc d'Or que es va celebrar a Lleida.

Prop d'un miler de professionals del sector porcí, així com representants de les administracions, van participar en la 25a edició dels premis Porc d'Or organitzats per l'Institut d'Investigació i Tecnologia Agrolimentàries (IRTA), que van tenir lloc ahir al vespre a Lleida. Al llarg de la nit, es van entregar 49 guardons a 43 explotacions de porcí de set comunitats autònomes i quinze províncies com a reconeixement del seu treball durant l'any. Dels quatre premis protagonistes, es va reconèixer la granja gironina Can Ballau de Corts, de l'empresa Can Ballau SCP (Pinsos Sant Antoni) amb el premi a la Màxima Productivitat Numèrica per arribar a la xifra rècord de 38,97 garrins deslletats per truja i any. Dels 45 premis restants, que corresponen a les estatuetes d'or, plata i bronze atorgades d'acord amb diversos criteris tècnics, Catalunya i Aragó per primera vegada empaten amb la xifra de 13 guardons guanyats. En el cas català, s'han atorgat 8 reconeixements a Barcelona, 3 a Girona i 2 a Lleida.

Els premis Porc d'Or, d'àmbit estatal, se celebren un cop l'any i pretenen guardonar l'excel·lència en la producció porcina espanyola de les explotacions adherides al Banc de Dades de Referència del Porcí Espanyol (BDporc). Els premis estan coorganitzats per l'empresa líder en salut animal Zoetis i la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc), comptant enguany amb el suport local de La Paeria i Mercolleida. De tots els premis de la nit, n'hi ha quatre que van ser els protagonistes: el Porc d'Or amb Diamant a la granja Peculo-Agropecuària del Isábena de Capella, el premi Sanitat, Benestar Animal i Medi Ambient del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) estatal a la Granja Sueiro de Nudesa, la Màxima Productivitat Numèrica per a la gironina Can Ballau i el Porc d'Or Zoetis a la Innovació a Explotacions Pellicer Sorolla S.L.

Després dels quatre principals premis, els 45 restants són estatuetes d'or, plata i bronze que es classifiquen segons els criteris tècnics de Productivitat Numèrica (PN), Tasa de Parts (TP) i Longetivitat (LG). Pel que fa als reconeixements gironins, destaca l'or en la primera categoria catalana PN i l'or en la primera categoria catalana TP per a l'explotació Can Ballau de Corts, i l'or en la quarta categoria LG per a la Granja Vilamalla de Vilamalla.


25 anys de trajectòria

Els premis Porc d'Or celebren enguany els 25 anys de trajectòria. L'edició 2018 es va celebrar a Lleida, ciutat que ha acollit la celebració durant 14 edicions. Segons els organitzadors, la present edició ha acumulat un total de 127 nominacions i 49 premiats d'entre prop de 800 explotacions i més de 950.000 reproductores analitzades adherides al BDporc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit