24 de novembre de 2018
24.11.2018
Diari de Girona

Mieres estableix un conveni per fer una cooperativa d'habitatge

La idea és que l'Ajuntament cedeixi un immoble del carrer Pujolet perquè una cooperativa hi faci habitatges

24.11.2018 | 00:35
Mieres estableix un conveni per fer una cooperativa d'habitatge

L'Ajuntament de Mieres ha establert un projecte amb la Dinamo Fundació per a la realització d'un estudi de viabilitat econòmica d'un solar de propietat municipal per realitzar un projecte d'habitatge cooperatiu.

L'Ajuntament disposa d'un terreny de la seva propietat al carrer del Pujolet, números 7 fins al 17. La idea de la municipalitat és fer-hi habitatges cooperatius en règim de cessió d'ús. La finalitat és procurar habitatge digne, assequible, eficient i accessible.

Per tal de donar impuls a la voluntat, l'Ajuntament ha aprofitat una subvenció de la Diputació de Girona en matèria d'habitatge i ha demanat supor tècnic a la Dinamo Fundació. Es tracta d'una fundació nascuda amb l'objectiu de fomentar, promoure i normalitzar el model d'habitatge cooperatiu en règim de cessió d'ús com una alternativa als models convencionals d'accés a l'habitatge.

Les cooperatives d'habitatge amb cessió d'ús van sorgir a partir de la crisi de l'habitatge del 2008 i van ser vistes per ajuntaments i entitats de defensa al dret de l'habitatge com a solucions destinades a garantir habitatge digne.

Per fer una cooperativa d'habitatge amb cessió d'ús primer cal que un ajuntament o un privat cedeixi una finca o un solar en desús a un termini de 50 fins a 100 anys.

A canvi de la cessió, la cooperativa rehabilita o construeix i així el propietaro obté un benefici a llarg termini. Un cop la cooperativa disposa de l'edifici en condicions als seus socis que paguen una entrada i un lloguer baix.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit