L'Ajuntament de Mieres ha establert un projecte amb la Dinamo Fundació per a la realització d'un estudi de viabilitat econòmica d'un solar de propietat municipal per realitzar un projecte d'habitatge cooperatiu.

L'Ajuntament disposa d'un terreny de la seva propietat al carrer del Pujolet, números 7 fins al 17. La idea de la municipalitat és fer-hi habitatges cooperatius en règim de cessió d'ús. La finalitat és procurar habitatge digne, assequible, eficient i accessible.

Per tal de donar impuls a la voluntat, l'Ajuntament ha aprofitat una subvenció de la Diputació de Girona en matèria d'habitatge i ha demanat supor tècnic a la Dinamo Fundació. Es tracta d'una fundació nascuda amb l'objectiu de fomentar, promoure i normalitzar el model d'habitatge cooperatiu en règim de cessió d'ús com una alternativa als models convencionals d'accés a l'habitatge.

Les cooperatives d'habitatge amb cessió d'ús van sorgir a partir de la crisi de l'habitatge del 2008 i van ser vistes per ajuntaments i entitats de defensa al dret de l'habitatge com a solucions destinades a garantir habitatge digne.

Per fer una cooperativa d'habitatge amb cessió d'ús primer cal que un ajuntament o un privat cedeixi una finca o un solar en desús a un termini de 50 fins a 100 anys.

A canvi de la cessió, la cooperativa rehabilita o construeix i així el propietaro obté un benefici a llarg termini. Un cop la cooperativa disposa de l'edifici en condicions als seus socis que paguen una entrada i un lloguer baix.