Les últimes nevades han permès que algunes estacions d'esquí gironines hagin pogut obrir abans de la data habitual del pont del desembre. La Masella va ser la més matinera de tot Espanya i va poder obrir les seves instal·lacions pel pont de Tots Sants. Des de llavors, els esquiadors han pogut gaudir de les instal·lacions de la Cerdanya i ahir va ser el torn del Ripollès, on l'estació de Vallter 2000, gran beneficiada de l'últim temporal de neu, va poder estrenar la temporada d'esquí.

Molts esquiadors no es van voler perdre la inauguració de la temporada d'hivern -tot i estar encara a la tardor- en aquesta zona del Ripollès i van gaudir de gruixos de 20 a 55 centímetres de neu pols i de les 10 pistes obertes (3 verdes, 1 blava i 6 vermelles), el que representa fins a 14,77 quilòmetres esquiables.

La Molina, a partir de dissabte

A l'estació d'esquí de La Molina, l'obertura d'instal·lacions ahir va ser més tímida i es va poder fer un tastet de neu a la zona de la Tosa. En total hi havia una pista oberta i fins a dos quilòmetres esquiables, amb gruixos de 20 a 10 centímetres de neu pols. Segons va informar l'estació en un comunicat, però, s'està treballant per obrir més domini esquiable a partir del dia 1 de desembre, és a dir, dissabte vinent. A partir d'aquí, les instal·lacions d'aquesta estació del Pirineu gironí quedaran obertes ininterrumpudament.