Les fortes pluges d'aquest cap de setmana han deixat precipitacions acumulades que van superar els 150 litres per metre quadrat en diverses localitats gironines. De fet, la ciutat de Figueres va arribar fins als 225 litres, seguida de molt a prop per altres pobles de l'Alt Empordà, com per exemple Navata, amb 200 litres, i el pantà de Darnius, on se'n van acumular 176.

Altres localitats on la pluja va caure amb intensitat i va desbordar rius, rieres i va inundar carreteres van ser Monells, on van caure 168 litres, Verges, on se'n van registrar 150, la Bisbal d'Empordà, que amb 145,1 litres va fer que el Daró baixés amb un cabal inusualment alt, Espolla, on es van recollir gairebé150 litres, o Cabanes, que va arribar fins als 129. A la ciutat de Girona, els 55,5 litres caiguts també van deixar la imatge d'un Onyar extraordinàriament ple.

Segons el meteoròleg Enric Estragués, a Banyoles, on van caure 108 litres, l'Estany estava ahir al límit de la seva capacitat de contenció, a 23 centímetres per sobre de la cota zero. Per evitar el desbordament, el consistori va decidir obrir els dos bagants de desguàs per tal d'evitar el desbordament i la inundació de les zones properes. A més, Estragués va indicar que, amb les pluges dels darrers dies, aquest ja és el segon any més plujós a la ciutat des de 1977.

D'altra banda, la Costa Brava va estar en avís del Servei Meteorològic de Catalunya perquè el temporal marítim va fer que les onades superessin els set metres d'alçada en localitats com Begur, i que s'arribés entre els quatre i cinc metres a moltes altres, com ara l'Escala.

Segons el servei meteorològic de TV3, les fortes precipitacions van fer que alguns rius de les comarques de Girona veiessin multiplicats els seus cabals i en alguns casos fins i tot es desbordessin. Un exemple va ser el riu Onyar, a la ciutat de Girona, que va arribar a portar vint vegades més que el seu cabal habitual. Tot i això, l'Ajuntament va descartar que s'hagués de produir un desbordament imminent.

També va patir una forta crescuda el Daró, que travessa la Bisbal d'Empordà i que ahir es va desbordar en alguns punts del Baix Empordà. A causa de l'acumulació d'aigua, la Generalitat va mantenir activat durant tot el dia el pla Inuncat i va fer una crida a la ciutadania a evitar carreteres secundàries, camins i acostar-se al litoral gironí.

La previsió indica que les pluges ja han disminuït des d'ahir i es preveu que ho segueixin fent fins a esclarir-se el cel a partir de demà dimarts. A més, també ha de remetre el temporal marítim, i les onades previstes per a aquesta tarda seran la meitat que les de fa 24 hores.