La CUP votarà "no" al pressupost de la Diputació perquè considera que no incrementa prou les partides destinades a temes socials, com ara Dipsalut o habitatge. A més, el diputat Lluc Salellas lamenta que s'hagin destinat 128.000 euros a Protocol i Comunicació, dues àrees que els cupaires consideren que estan "sobredimensionades", i que l'àrea de Cultura destini les seves principals partides a projectes privats, com el Museu Thyssen (400.000 euros) o la Casa Dalí de Figueres (250.000 euros), en lloc d'apostar per la cultura de base. També ha considerat inexplicable que s'hagi augmentat més de 60.000 euros el pressupost per al Festival de Circ de Girona i que en canvi no s'hagi apostat per la cultura del circ durant la resta de l'any. Pel que fa al personal, Salellas critica que no s'hagin creat noves places per a les àrees d'habitatge, educació i participació, que considera les més necessàries.

El diputat de la CUP considera que, en línies generals, el pressupost és "expansiu", perquè el fet que hagin deixat de pagar impostos a bancs ha permès a la Diputació tenir més pressupost disponible, però lamenta que el repartiment que s'ha fet dels diners no és el més adequat. També ha lamentat les formes que ha utilitzat l'equip de govern (PDeCAT), que una vegada més els ha informat del pressupost a última hora i no ha tingut voluntat d'arribar a acords. "És un model poc propi d'una democràcia liberal com la que estem", ha indicat Salellas.

La Diputació de Girona presentarà el pressupost aquesta tarda i té previst aprovar-lo en un ple extraordinari demà al migdia.