26 de novembre de 2018
26.11.2018
Diari de Girona

Les Planes demana ajuda a la Generalitat per al manteniment de l'edifici de l'escola

És un immoble centenari i catalogat que suposa unes despeses que les finances municipals no poden assumir

26.11.2018 | 00:07
Obres de millora de la façana de l'escola de les Planes.

L'alcalde de les Planes, Eduard Llorà (PDeCAT), ha demanat ajut al Departament d'Ensenyament perquè el manteniment de l'escola del poble, que és centenària i amb interès arquitectònic, suposa una càrrega tan alta a les arques municipals que condiciona les inversions per a la millora i el manteniment de la trama urbana del poble. «La Generalitat se n'ha de fer responsable perquè si no el que es va quedant enrere són les obres de manteniment del poble», ha argumentat.

Per complir l'objectiu d'un finançament a mitges del manteniment, Llorà fa poc va mantenir una reunió amb el delegat territorial d'Ensenyament, Martí Fonalleras, i en pocs dies es tornaran a trobar.

Ha comptabilitzat que l'Ajuntament, en els darrers anys, va gastar uns 350.000 euros en obres de millora de l'escola Sant Cristòfor. Tot i això, preveu haver de gastar-hi 150.000 euros en els pròxims anys. Per als anys venidors, Llorà preveu que farà falta renovar gran part de la instal·lació elèctrica, renovar la teulada i millorar la cuina. «S'han de renovar una sèrie d'instal·lacions bàsiques que són antigues», ha dit.

Llorà ha argumentat que el fet de tenir una escola centenària dins d'un edifici d'interès arquitectònic representa una càrrega molt dura per a l'Ajuntament. «Els 350.000 euros per reformar l'escola han estat la segona inversió dels pressupostos dels darrers 4 anys», ha comptat.

«En altres localitats, quan l'escola els queda obsoleta, demanen un edifici nou a Ensenyament», ha plantejat. Segons ell, les Planes no pot proposar cedir uns terrenys i demanar a Ensenyament que els faci una escola nova.

«Aquí això no pot passar i hem de lluitar perquè l'escola centenària continuï com a referent educatiu del poble», ha reblat. Llorà ha explicat que un cop l'escola ha quedat arreglada per celebrar el centenari, l'Ajuntament de les Planes no pot més i haurà de tancar l'aixeta del finançament de les obres de l'escola, almenys per una temporada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook