27 de novembre de 2018
27.11.2018
Diari de Girona

La CUP votarà contra la proposta perquè no la veu prou social

Lluc Salellas lamenta que les principals partides de Cultura vagin al Museu Thyssen i la Casa Dalí

27.11.2018 | 00:51
Lluc Salellas, valorant ahir el pressupost provincial.

La CUP votarà «no» al pressupost de la Diputació perquè considera que no incrementa prou les partides destinades a temes socials, com ara Dipsalut o habitatge. A més, el diputat Lluc Salellas lamenta que s'hagi augmentat en 128.000 euros la partida per a Protocol i Comunicació, dues àrees que els cupaires consideren que estan «sobredimensionades».

Una de les principals crítiques de la CUP va dirigida a l'àrea de Cultura. Salellas lamenta que es destinin les principals partides a projectes privats, com el Museu Thyssen (400.000 euros) o la Casa Dalí de Figueres (250.000 euros), en lloc d'apostar per la cultura de base. A més, Salellas denuncia que les dotacions a museus que més creixen són les de Banyoles i Puigcerdà, que són, precisament, els municipis on governen el president de la Diputació, Miquel Noguer, i el diputat de Cultura, Albert Piñeira. Salellas també lamenta que s'hagi augmentat més de 60.000 euros el pressupost per al Festival de Circ de Girona i que en canvi no s'hagi apostat per la cultura del circ durant la resta de l'any. Pel que fa al personal, Salellas critica que no s'hagin creat noves places per a les àrees d'habitatge, educació i participació, que considera les més necessàries.

El diputat de la CUP opina que, en línies generals, el pressupost és «expansiu», perquè el fet que hagin deixat de pagar impostos a bancs ha permès a la Diputació tenir més pressupost disponible, però lamenta que el repartiment que s'ha fet dels diners no sigui el més adequat. També ha lamentat les formes que ha utilitzat l'equip de govern (PDeCAT), que una vegada més els ha informat del pressupost a última hora i no ha tingut voluntat d'arribar a acords. «És un model poc propi d'una democràcia liberal com la que estem», assenyala el diputat cupaire.

Finalment, Salellas demana que, ara que el Tribunal Suprem ha resolt que el cas Manga s'ha de portar des del jutjat de Santa Coloma, s'accelerin els processos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook