El Gran Recapte encara necessita mil voluntaris a les comarques de Girona quan tan sols falten dos dies per a l’esdeveniment. La recollida anual de productes que promou el Banc dels Aliments es farà a tot Catalunya aquest divendres i dissabte, una inciativa per a la qual l’entitat necessita 4.500 persones voluntàries per organitzar la logística. Ahir, però, la xifra era de 3.500.

La Fundació del Banc dels Aliments fa una crida a la col·laboració ciutadana i assenyala que, a tot el territori, encara es necessiten 4.500 voluntaris més dels que ja s’han inscrit. A la província de Barcelona és on falten més persones, 2.500; seguida de la de Girona, on calen 1.000; i les de Lleida i Tarragona, on fan falta 500 persones més en cadascuna d’elles.

Entre divendres de la setmana passada i aquest dimarts, el Banc dels Aliments de Girona va sumar 800 voluntaris, ja que llavors n’hi faltaven 1.800.

Bosses reutilitzables a la capital

A la ciutat de Girona, el Banc dels Aliments substituirà les bosses de plàstic del Gran Recapte per unes altres de roba. L'organització preveu repartir 3.000 bosses reutilitzables entre les persones que participen en la campanya de recollida d'aliments que, amb la introducció de bosses reutilitzables, aquest any fa un pas cap a la sostenibilitat. A tot Catalunya, se'n repartiran 250.000.

Aquesta és una de les novetats de l'edició del Gran Recapte 2018, que també ha incorporat la possibilitat de participar a la campanya en línia a través del web www.granrecapteonline.com, que facilita les donacions de lots d'aliments bàsics per valor de 5 euros, 10 euros o 25 euros. Al Gran Recapte per internet també s'hi han sumat plataformes com Bon Preu-Esclat, Caprabo, Casa Vimet, Condis, DIA i Ulabox.

Com en les últimes edicions, es demanen aliments nutritius de llarga durada com conserves de peix i verdures, oli i llet. Durant el Gran Recapte de 2017 es van recollir més de 475 tones d'aliments a les comarques gironines, que es van fer arribar a les persones necessitades a través d'entitats benèfiques que treballen al territori. Això no obstant, el menjar que es recull durant aquest cap de setmana només cobreix una mínima part del que necessita durant tot l'any.

El Banc dels Aliments de les comarques de Girona atén, actualment, 33.224 persones a la demarcació i reparteix unes 2.700 tones de menjar a l'any.