27 de novembre de 2018
27.11.2018
Diari de Girona

L'ACA destinarà 1,8 milions d'euros a netejar les lleres pels aiguats de l'octubre

Els treballs han finalitzat a 34 punts de les comarques del Ripollès i Osona i una trentena més s'estan fent

27.11.2018 | 00:51
L'ACA destinarà 1,8 milions d'euros a netejar les lleres pels aiguats de l'octubre

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha anunciat que destinarà un total d'1,8 milions d'euros a retirar els materials i la vegetació acumulada pels aiguats del 15 d'octubre passat a les comarques del Ripollès i Osona. Aquesta xifra suposa 800.000 euros més dels que s'havien previst inicialment.

Les primeres estimacions apuntaven a 1 milió d'euros però, un cop sobre el terreny, s'ha vist que els danys són majors. Les zones prioritàries on s'està actuant d'urgència són principalment trams urbans i les obturacions de ponts pel material acumulat.

Des que les cinc brigades activades van començar a treballar el passat 19 d'octubre, ja han acabat la neteja a 34 punts, entre els quals hi ha les localitats de Ripoll, Queralbs i Ribes de Freser - considerats com els municipis que han concentrat més nombre d'actuacions - seguit d'altres de més puntuals a indrets com ara Camprodon, Vilallonga de Ter, Sant Quirze de Basora o bé Orís.

En aquests moments, també se n'estan executant una trentena més a altres indrets, ampliant la zona d'actuació d'Osona amb punts repartits entre Torelló, Montesquiu, Sant Quirze de Basora i Manlleu, i seguint a trams de lleres del Ripollès, com per exemple a Ripoll i Vilallonga de Ter, arribant també fins a Campdevànol. En total, doncs, hi ha previstes unes 150 actuacions que cobriran, d'aquesta manera, el 90% dels punts amb danys inventariats pels aiguats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook