Diversos col·lectius de treballadors públics de la Generalitat -sobretot metges i personal sanitari, i professors-, i estudiants universitaris i de secundària s'han manifestat avui a la ciutat de Girona coincidint amb les jornades de vaga convocades. Totes les mobilitzacions exigeixen un esforç pressupostari per revertir retallades aplicades per la Generalitat durant la crisi, que precaritzat la feina a la sanitat i l'educació pública, i que ha encarit les taxes universitàries.

La primera mobilització de la jornada l'han protagonitzat els metges. Una setantena de metges d'atenció primària s'han concentrat aquest matí davant la Gerència Territorial de l'Institut Català de la Salut (ICS) a Girona, a l'hospital Josep Trueta. La protesta, convocada pel sindicat Metges de Catalunya, s'emmarca en els cinc dies de mobilitzacions que van arrencar dilluns per reclamar millores a l'atenció primària i a tor el sector concertat.

Des del Trueta, s'han desplaçat fins la seu de la Generalitat al centre de Girona, on han coincidit amb els professors concentrats que iniciaven la seva manifestació. En aquell moment, en un gest de solidaritat, els metges han aplaudit la sortida de la mobilització dels mestres.

Així s'ha viscut la jornada de vaga en un insitut de Girona.

També havien concocat aturades els estudiants de la UdG, que reclamen una rebaixa del 30% en les taxes universitàries. Les aules de la universitat han quedat pràcticament buides aquest dijous a causa de la vaga d'estudiants i professors. La majoria de facultats han suspès totes les classes per falta d'alumnes.

Veure Galeria

Mig milers de mestres i professors i uns 300 universitaris han sortit al carrer per exigir la reversió de les retallades i defensar l'escola pública de qualitat, a més de la reducció de les taxes universitàries.

Pel que fa als docents, poc seguiment a les aules, tot i que ha estat majoritari a Secundària.

Després de concentrar-se i llegir manifestos davant la seu de la Generalitat, on s'han creuat amb els manifestants de sanitat, el professorat s'ha trobat amb els estudiants a la plaça de la Independència. D'aquí han tornat junts, per l'avinguda Jaume I, fins a la seu del Govern.

També hi ha hagut vaga, en aquest cas parcial (de 12.00 h a 14.00 h) de part del personal d'administració i tècnic (personal funcionari) i personal laboral al servei de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.