Endesa ha invertit 443.000 euros en instal·lar un nou transformador d'alta tensió a la subestació de Juià per tal d'ampliar-ne la potència elèctrica i millorar el servei a quatre comarques gironines. La nova màquina, de 132/25kV i 40 MVA de potència, beneficiarà directament a més de 10.000 clients repartits entre 21 municipis de l'Alt Empordà, del Baix Empordà, del Gironès i del Pla de l'Estany.

L'actuació ha consistit en substituir l'anterior transformador de 132/25 kV amb una potència de 20 MVA per un altre que la duplica amb 40 MVA. La nova màquina, més sofisticada que l'anterior, redunda en la seguretat de les interconnexions, fet que, segons l'empresa, suposa una millora en la qualitat i continuïtat del servei a bona part de les comarques gironines, a més d'agilitzar la resolució i el temps de interrupció del subministrament en cas d'incidència.

Els treballs a la subestació de Juià milloren el servei a clients repartits entre 21 municipis de quatre comarques gironines, concretament: de Bàscara (Alt Empordà), la Bisbal de l'Empordà, Colomers, Corçà, la Pera, (Baix Empordà), Bordils, Celrà, Cervià de Ter, Flaçà, Girona, Juià, Madremanya, Quart, Sant Joan de Mollet, Sant Jordi Desvalls, Sant Julià de Ramis, Sant Martí Vell, Sarrià de Ter, Viladasens (Gironès), Cornellà del Terri i de Vilademuls (Pla de l'Estany).

L'operativa forma part dels plans d'inversió de la companyia a la demarcació per ampliar les infraestructures de la demarcació, per fer-les més resistents i intel·ligents de cara a millorar el servei elèctric als seus clients.