El cos dels Agents Rurals Agents Ruralsva interposar la setmana passada un total de quatre denúncies al Ripollès per diferents infraccions relacionades amb la pràctica de la caça. En el primer dels casos, es tractava d'una persona que anava amb un rifle municionat al cotxe sense documentació.

A una segona se la va denunciar perquè portava una arma semiautomàtica de quatre cartutxos (quan el màxim està en tres) i, finalment, es va posar també un parell de denúncies a una persona armada amb rifle, que va realitzar parada en una zona de seguretat i que, paral·lelament, va deixar utilitzar l'arma a un menor.

L'actuació va ser portada a terme per la Unitat d'Antifurtivisme dels Agents Rurals de Girona amb el suport dels Mossos d'Esquadra de la Unitat Rural de Ripoll. En total, es van comissar quatre armes.

Pel que fa al balanç català, durant la setmana passada el cos va realitzar unes 400 inspeccions en tot el territori, de les quals només nou van acabar amb denúncia. També es van fer diverses inspeccions en àrees privades de caça, per tal de poder verificar la correcta senyalització de les batudes de senglar, així com les posicions dels caçadors, obligats a respectar les zones de seguretat.