04 de desembre de 2018
04.12.2018
Diari de Girona

Ensenyament es planteja recuperar la 6a hora a Primària set anys després d'eliminar-la

El conseller situa l'ampliació horària, que el govern tripartit va implantar el curs 2006-2007, entre les mesures que permetran revertir les retallades

04.12.2018 | 00:50
Ensenyament es planteja recuperar la 6a hora a Primària set anys després d'eliminar-la

El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha obert la porta a tornar a implantar la sisena hora a les escoles públiques. El màxim responsable del Departament va fer aquesta consideració divendres, en una entrevista a Televisió de Catalunya, durant la qual Bargalló va assegurar que no es renuncia a aquesta mesura perquè és una «millora per a l'escola pública». A més, va recordar que aquest va ser un dels aspectes que es van veure afectats per la crisi econòmica i la reducció de la despesa en educació.

Josep Bargalló va explicar també, en el programa Els Matins, de TV3, que els propers pressupostos de la Generalitat tindran en compte part de les reivindicacions dels sindicats que dijous van promoure una jornada de vaga. El conseller, però, va reconèixer que en aquest primer any no es podran revertir totes les retallades perquè a la pèrdua de condicions laborals s'hi han de sumar les «noves necessitats» del sistema.

Bargalló va considerar que els projectes educatius de centre han de plantejar aspectes com ara si l'escola necessita millorar els processos d'aprenentatge dels alumnes, si opta per una fórmula de sisena hora o, per exemple, si el treball per racons necessita un tipus concret de professorat. Aquests són aspectes que el conseller es fixa com a objectius propers, tal com va explicar.

El titular del Departament d'Ensenyament va reconèixer que «on hem d'anar» és cap a la reducció de ràtios (nombre d'alumnes per aula) o de la jornada lectiva dels professors per aconseguir una oferta educativa «en un primer nivell d'alta qualitat».

El conseller d'Ensenyament va recordar que la sisena hora va ser implantada per Esquerra Republicana de Catalunya en la seva anterior etapa al capdavant de la Conselleria d'Ensenyament, durant el govern tripartit.

Pel que fa a les reivindicacions sindicals, Bargalló es va mostrar convençut que els pressupostos que s'estan preparant contenen moltes de les mesures que s'han demanat. El conseller va recordar que, per exemple, hi ha la convocatòria de 5.000 places d'oposicions, però va recalcar que en un primer any no serà possible revertir totes les retallades perquè a l'empitjorament de les condicions laborals s'hi han d'afegir noves necessitats, com pot ser la construcció de nous edificis educatius. Per això, Josep Bargalló va defensar que els pressupostos són necessaris, ja que, si s'hagués de recórrer a la pròrroga, només es podria «anar tirant, però no fer més».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit