04 de desembre de 2018
04.12.2018
Diari de Girona

El Govern anuncia la imminència de l'Agència Pública de la Formació Professional

El president del Consell Català d'FP anuncia la creació de la comissió rectora del nou òrgan · Es premien les millors trajectòries professionals

04.12.2018 | 00:50
El Govern anuncia la imminència de l'Agència Pública de la Formació Professional

Els III Premis del Consell Català de Formació Professional han distingit, enguany, la trajectòria de Begonya Gasch Yagüe, Antoni Durán Piñero, Àngel Lluís Miguel Rodríguez, Vicenç Mauri Claret, Xavier Farriols Sénder i Caterina Casado Latorre.

El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, van presidir l'entrega d'aquests guardons la setmana passada. Abans, es va celebrar el plenari del Consell, que no es convocava des del 2014.

La finalitat dels premis és reconèixer actuacions i tasques individuals que destaquin en els ensenyaments de la formació professional a Catalunya. El president del Consell, Fabian Mohedano, va acompanyar els consellers durant l'entrega dels premis, que es va realitzar a l'Espai BITal de l'Hospitalet de Llobregat. Mohedano va remarcar que les persones premiades «han afavorit a molts joves al llarg de la seva trajectòria» i va explicar que els guardons «arriben en un moment molt important, perquè és imminent la creació de la comissió rectora que donarà pas a un procés de concertació, que clourà finalment amb la creació de l'Agència Pública de la Formació Professional».

Pel que fa als sis premiats, els promotors dels guardons van remarcar que tots ells han col·laborat en l'impuls d'iniciatives d'èxit i innovadores en àmbits com la pedagogia, la gestió, l'assessorament, la qualitat, l'adequació a les necessitats del mercat de treball i la cooperació entre centres de formació i empreses, entre d'altres.

Els reptes dels propers anys


Durant l'acte, la doctora en sociologia Cristina Sánchez va mantenir un diàleg amb cadascun dels sis guardonats sobre el fet d'haver rebut el premi i sobre els reptes en l'FP de cara als propers anys. Sánchez també va entrevistar dos alumnes guanyadors del campionat Catskills.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit