Després d'haver obtingut el compromís del Ministeri de Foment de finançar el tram nord de la variant d'Olot(enllaç amb la xarxa estatal de carreteres) a través de la Comissió Bilateral, l'alcalde d'Olot, el divendres dia 30 de novembre, va visitar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

Segons Corominas, en la reunió el conseller es va mostrar d'acord en que sigui l'administració qui ha de gestionar l'execució de la variant nord. Això no obstant, el conseller li va indicar que aconseguir finançament a través de la Comissió Bilateral és complicat. «Ni tan sols està clar de quants diners de la Comissió parlem, ja no parlem de la variant», va dir. També va exposar que tampoc saben si els diners passaran directament a la Generalitat o si són en projectes que ha de fer l'Estat.

«No és tan senzill com em van explicar a Madrid, sinó que és una mica més complicat», va apuntar. En tant que part positiva, el conseller Calvet li va dir que acceptava la proposta de l'Estat i que la treballarà. També va prendre el compromís de visitar Olot al voltant del 15 de gener per parlar de tot el traçat de la variant d'Olot: l'enllaç, la part d'Olot i la part de les Preses i de la Vall d'en Bas.