05 de desembre de 2018
05.12.2018
Diari de Girona

Mieres pregunta per la municipalització del servei de distribució de l'aigua potable

Fa 18 anys que la distribució està gestionada per Sorea, una empresa del grup Agbar

05.12.2018 | 00:07
Mieres pregunta per la municipalització del servei de distribució de l'aigua potable

Entre el dissabte, dia 8 desembre, i el diumenge dia 23 de desembre, l'Ajuntament de Mieres farà una consulta telemàtica i presencial referent a la municipalització del servei d'aigua potable. L'Ajuntament de la CUP s'ha declarat partidari de la gestió pública dels serveis. Apunten que l'any passat es va acabar la concessió del servei i es van plantejar la possibilitat de tornar a gestionar l'aigua.

Van parlar amb diferents ajuntaments de pobles similars que ja es gestionen l'aigua i ho tenen tot preparat per fer-se càrrec del servei. Això no obstant, volen que siguin els veïns els que tinguin la darrera paraula. Apunten que el 24 de novembre els tècnics del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública (SIGMA) van estar a Mieres per explicar els avantatges i els inconvenients de la gestió pública de l'aigua.

Argumenten que a escala mundial el 90% de la gestió de l'aigua és pública i que ara 9 municipis de la Garrotxa tenen gestió pública. Han fet consultes per als pressupostos participatius i per escollir el jutge de pau.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook