L'Institut Català de la Salut (ICS) ha obert la convocatòria per a la provisió de 68 llocs vacants de facultatiu especialista en els serveis jerarquitzats de l'hospital Josep Trueta de Girona. La convocatòria es va publicar aquest dimarts al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i les inscripcions s'han de fer via telemàtica al lloc web de l'ICS.

Els aspirants disposen d'un termini de 30 dies hàbils, a partir d'aquest ahir, per fer-les. Un cop finalitzi el termini de presentació de sol·licituds, l'ICS dictarà la resolució per la qual es farà pública la llista provisional d'aspirants admesos i exclosos. Posteriorment, tindrà lloc la valoració dels mèrits aportats pels aspirants i la realització de proves o supòsits pràctics, seguits d'una entrevista personal.

Concretament, amb aquesta convocatòria l'ICS pretén cobrir una plaça d'anàlisis clíniques, tres places d'anatomia patològica, nou d'anestesiologia i reanimació, tres d'angiologia i cirurgia vascular, una d'aparell digestiu, tres de cardiologia, quatre de cirurgia general i aparell digestiu, un de cirurgia oral i maxil·lofacial, tres de cirurgia ortopèdica i traumatologia, una de cirurgia plàstica i reparadora, una de cirurgia pediàtrica i una de cirurgia toràcica.

L'Institut Català de la Salut també vol cobrir una d'endocrinologia i nutrició, tres de farmàcia hospitalària, una de medicina física i rehabilitació, tres de medicina intensiva, dues de medicina interna, dues de nefrologia, dues de neurocirurgia, quatre de neurologia, tres d'obstetrícia i ginecologia, dues d'oftalmologia, dues d'otorinolaringologia, quatre de pediatria, dues de pneumologia, una de reumatologia, una d'urologia i quatre places de medicina familiar i comunitària per al servei d'urgències de l'hospital Trueta.