Eudald Picas,alcalde de Gombrèn, va ser investit president del Consell Comarcal del Ripollès en el darrer ple de l'organisme. Picas va ser escollit en segona volta, després de no aconseguir la majoria absoluta en la primera.

En la segona, els vots favorables del grup Convergència i Unió i l'abstenció de la resta de consellers li van donar la presidència.

En el seu discurs, el nou president va agrair la confiança dipositada per part dels consellers comarcals i, especialment, del president sortint, Joan Manso, i del vicepresident Josep Coma, la feina dels quals va qualificar d'admirable. Picas va indicar que serà un mandat amb canvis mínims atès el poc període de temps que queda fins a les eleccions municipals, de les quals sorgirà una nova composició del ple.

Segons ell, els principals eixos de feina seran la millora del servei de recollida de residus, continuar el desplegament de la fibra òptica i millorar el transport públic a demanda. Va apuntar que farà una política de portes obertes als altres grups.