Entre el dissabte, dia 8 desembre, i el diumenge dia 23 de desembre, l'Ajuntament de Mieres farà una consulta telemàtica i presencial referent a la municipalització del servei d'aigua potable. L'Ajuntament de la CUP s'ha declarat partidari de la gestió pública dels serveis. Apunten que l'any passat es va acabar la concessió del servei i es van plantejar la possibilitat de tornar a gestionar l'aigua.

Van parlar amb diferents ajuntaments de pobles similars que ja es gestionen l'aigua i ho tenen tot preparat per fer-se càrrec del servei. Això no obstant, volen que siguin els veïns els que tinguin la darrera paraula. Apunten que el 24 de novembre els tècnics del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública (SIGMA) van estar a Mieres per explicar els avantatges i els inconvenients de la gestió pública de l'aigua.

Argumenten que a escala mundial el 90% de la gestió de l'aigua és pública i que ara 9 municipis de la Garrotxa tenen gestió pública. Han fet consultes per als pressupostos participatius i per escollir el jutge de pau.