Un terratrèmol de 2,2 graus a l'escala de Richter amb epicentre al municipi de Setcases va fer tremolar ahir la comarca del Ripollès. El sisme es va produir al voltant d'un quart d'una del migdia al nord-est d'aquesta localitat, tal com es va informar des de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). Tot i que els terratrèmols que superen una magnitud de 2,2 es poden notar per la ciutadania, en aquesta ocasió els serveis d'emergències no van rebre'n cap avís i, en general, no va ser qualificat de percebut. Aquest sisme és el segon que supera o iguala els 2,2 graus durant l'any 2018 a la província de Girona, juntament amb un de 2,5 graus que va tenir lloc a Fogars de la Selva el passat setembre.

Segons dades de l'ICGC, durant els últims vuit anys s'han comptabilitzat un total de 39 terratrèmols a les comarques gironines, incloent-hi a la llista aquells que estan per sobre dels 2,2 graus o bé els que la població va notar en el moment en què van succeir. Al llarg d'aquest temps, la comarca selvatana ha estat la que ha registrat més activitat sísmica, un 35% dels terratrèmols de la província. Un dels principals motius és la presència d'una cruïlla de dos sistemes de falles.

Agafant les dades registrades durant el 2017, la Selva i el Ripollès van registrar els sis sismes que van tenir lloc a la demarcació. A la comarca selvatana, se'n van registrar cinc que van tenir lloc a prop de la localitat de Santa Coloma de Farners. En el cas del Ripollès, la tremolor va sacsejar el terra a tocar d'Ogassa en un sisme que no va ser percebut pels habitants de la zona. De fet, la Selva és la segona regió -només després dels Pirineus- amb més activitat sísmica de tot el territori català, segons indiquen des de l'Institut Cartogràfic i Geològic.