Els responsables del millor projecte de la Universitat de Girona en la desena edició del programa Explorer «Joves amb idees» obtndrà una estada a Silicon Valley i l'opció d'aconseguir 60.000 euros de finançament. La convocatòria està oberta a joves de 18 a 31 anys i la inscripció es tancarà el 12 de desembre.

Enguany, la UdG és l'executora a la demarcació d'aquesta iniciativa per impulsar el talent jove, que promou el Banco Santander a través de Santander Universidades, amb la coordinació del Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE).

Els vint projectes seleccionats es podran beneficiar de l'accés a la UdG Explorer Space, un centre per desenvolupar idees de forma col·laborativa, connectar-se amb altres emprenedors i rebre assessorament personalitzat i formació a càrrec d'experts en innovació i models de negoci. Per a aquesta nova convocatòria el programa ha incorporat més continguts digitals, reforçant la formació amb les últimes metodologies i la connexió en xarxa dels joves.

En acabar els cinc mesos de formació i ideació, el projecte més ben valorat de la UdG viatjarà a Silicon Valley, amb 56 emprenedors més de diferents països, des d'on rebran classes magistrals en empreses tecnològiques pioneres, assessorament en internacionalització i contacte amb inversores. A més, els tres millors projectes rebran 30.000, 20.000 i 10.000 ? per accelerar el desenvolupament.

Gràcies a la col·laboració amb la Fundación EY, Explorer també compta amb el premi Woman Explorer Award, que ofereix 20.000 euros per finançar el millor projecte liderat per una emprenedora i el premi d'innovació Disruptive Technology Explorer Award, que premiarà amb 3.000 ? i assessorament el projecte de negoci més innovador.