La Generalitat xifra en 363 les persones amb discapacitat física menors de 65 anys que esperen una plaça de residència pública o concertada, de llarga estada o permanent, a Catalunya, segons dades actualitzades a l'octubre d'enguany.

L'administració no ha especificat quantes d'aquestes persones són ciutadans de les comarques de Girona, però sí que ha informat que de les prop de 600 places residencials de llarga estada que hi ha a tot el territori només 65 es troben en poblacions gironines i totes elles són concertades; és a dir, privades amb subvenció pública.

Així ho ha explicat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir El Homrani, en una resposta parlamentària en la qual detalla que, actualment, hi ha 592 places residencials de llarga estada per a discapacitats físics a Catalunya.

La distribució

Entre aquestes, el responsable del Departament ha concretat que hi ha 266 places concertades, la majoria de les quals, 176, estan distribuïdes per la província de Barcelona, mentre que 64 estan a Girona i les 26 restants, a Lleida. L'oferta es completa amb 90 places pròpies de la Generalitat: 34 a Lleida, 30 a Tarragona i 26 a Barcelona; i unes altres 236 que estan traspassades al Consorci de Serveis Socials de Barcelona (integrat pel Govern i l'Ajuntament de Barcelona).