Els examinadors i la DGT van arribar ahir a la tarda a un acord que permetrà desencallar el complement específic del col·lectiu de funcionaris. un acord que permetrà desencallar el complement específic del col·lectiu de funcionarisLa decisió es va validar després d’una primera jornada de vaga que va assolir un ampli seguiment -83% a Catalunya- i va traduir-se en manifestacions del col·lectiu a Barcelona i Madrid.

El pacte segellat entre el comitè de vaga i la DGT es fa per «no perjudicar el ciutadà», segons les dues parts. Els examinadors rebran el complement específic del 2018 en concepte de productivitat a la nòmina del desembre. I de cara a l’any vinent, s’afegirà una disposició addicional als Pressupostos que contempli el complement. Si els comptes es congelessin, el percebrien com a productivitat especial.

Una comissió on participaran els examinadors vetllarà pel complement de l’acord i els examinadors (Asextra) amenacen que si no es compleix durant el primer semestre de l’any vinent, es convocarà un vaga indefinida del col·lectiu.