Els trens de Renfe-SNCF alta velocitat que connecten amb França celebren el seu cinquè aniversari. Durant aquests cinc anys un total de 4,2 milions de clients han fet servir aquests serveis internacionals entre els 2 països. A aquest nombre de viatgers internacionals se sumen 5,6 milions de viatgers domèstics, que han realitzat trajectes interiors dins d'aquests països.

Coincidint amb aquesta celebració, Renfe-SNCF en Cooperació llança una campanya promocional entre l'11 i el 14 de desembre per viatjar a França des de 25 euros, entre el 8 de gener i el 31 de març. I aquelles persones que vulguin viatjar en classe preferent podran fer-ho des de 39 euros.

42%, viatgers de tercers països

La major part dels clients dels trens internacionals Renfe-SNCF en Cooperació viatja per motius d'oci i vacacionals, en parella o família. El 26% dels clients són espanyols, el 32 % són francesos i el 42% dels viatgers, de tercers països, destacant la forta personalitat internacional de l'oferta.

El 15 de desembre de 2013 es va posar en funcionament els serveis internacionals directes entre França i Espanya que unia tots dos països en alta velocitat a través del túnel del Pertús.

En aquests cinc anys s'han realitzat prop de 20.000 circulacions entre Espanya i França, cosa que suposa uns 2.690 quilòmetres recorreguts.