Alerta per vent i mala mar fins demà a les comarques de Girona.

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha emès dos avisos per situacions meteorològiques adverses com són la situació d'alt onatge, que avui a la tarda ja es farà notar en punts de l'Alt Empordà i que comportarà onades de més de 2,5 metres d'altura.

Aquesta situació de maregassa anirà a més a mesura que passin les hores i de cara a demà s'estendrà per tota la Costa Brava.

Quant a l'avís de fort vent, cal dir que bufarà de component nord i oest i pot tenir ratxes màximes de fins a 108 quilòmetres per hora. La zona més afectada, com passa sovint, serà la comarca de l'Alt Empordà. Demà, bufarà amb menys intensitat i les ràfegues més elevades poden ser de 90 quilòmetres per hora i es concentraran en àrees de l'Alt i Baix Empordà, sobretot.

El dia d'avui però serà marcat també per les precipitacionssobretot a partir de la tarda.

Divendres amb incidència meteorològica

L'Agència Estatal de Meteorologia ha decretat l'alerta groga (risc moderat) per la possibilitat de pluges intenses durant la jornada de demà. De matinada, les precipitacions es restringiran progressivament al Pirineu, quadrant nord-est, litoral i prelitoral, i al matí s'esperen a l'extrem nord-est. Les precipitacions seran d'entre febles i moderades i s'acumularan quantitats entre minses i poc abundants, localment abundants a l'Empordà i el vessant nord del Pirineu.

La cota de neu se situarà entorn dels 1.200 metres, si bé localment al massís de l'Albera oscil·larà al voltant dels 1000 metres, i puntualment de matinada al quadrant nord-est entorn dels 1.400 metres.

De matinada cel molt ennuvolat, puntualment cobert arreu. Al matí, el cel quedarà mig, puntualment molt ennuvolat, si bé al quadrant nord-est estarà localment cobert, amb nuvolositat menys abundant al terç oest. A partir de migdia la nuvolositat minvarà i el cel quedarà poc ennuvolat en general, si bé hi haurà estrats baixos al sud de la Costa Brava i nord del litoral i prelitoral central. Independentment el cel romandrà molt ennuvolat o cobert al vessant nord del Pirineu tot el jorn.

Bufarà vent de component nord i oest entre fluix i moderat en general, amb cops forts i molt forts als cims del Pirineu i Prepirineu, Empordà i sobretot a punts elevats del terç sud.

Aquesta és la previsió que fa el Meteocat per a les pròximes hores: