L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha finalitzat una cinquantena d'actuacions de manteniment i conservació de lleres a la conca del riu Ter. Els treballs, iniciats per via d'emergència el 19 d'octubre per l'episodi d'aiguats, estan pressupostats en 1,8 milions d'euros i contemplen un total de 150 actuacions per retirar la vegetació acumulada en diversos trams fluvials de la conca del Ter, des de la seva capçalera fins a l'entrada de l'embassament de Sau. Paral·lelament, també han començat les actuacions derivades de la llevantada del 18 de novembre a diferents punts de l'Alt i el Baix Empordà. Concretament, s'estan fent actuacions a Figueres (riu Manol), Fontanilles i Gualta (riu Daró) amb la reparació de motes que s'han trencat i un dic que s'ha esfondrat.

La cinquantena d'actuacions que ja han finalitzat s'han dut a terme a Ripoll, Ribes de Freser, Queralbs, Llanars, Camprodon, Camdevànol, Vilallonga de Ter, Sant Joan de les Abadesses, Manlleu, Torelló, Sant Quirze de Besora i Sant Pau de Segúries. Els treballs s'han focalitzat en punts sensibles com nuclis urbans, ponts i passos de carretera, per evitar afectacions.

Actualment, nou brigades treballen en 23 actuacions a Ripoll, Montesquiu, Vilallonga de Ter, Campdevànol, Sant Joan de les Abadesses. Ribes de Freser, Manlleu, Sant Vicenç de Torelló, Sant Quirze de Besora i Sant Joan de les Abadesses.