L'empresari gironí Miquel Gotanegra ha estat reelegit president de la Federació Catalana de Càmpings (FCC) després que la seva hagi estat l'única candidatura presentada i que l'hagin recolzat unànimement els integrants d'aquesta entitat.

Segons informa l'Associació de Càmpings de Girona, la FCC agrupa més de tres-cents establiments, que suposen el 70% de l'oferta a Catalunya.

Miquel Gotanegra lidera l'entitat des d'octubre del 2014 i, en la nova junta, comptarà amb els presidents de les associacions de càmpings de Tarragona, Lleida i de Muntanya i Pirineu, Joan Antón, Marta Cortina i Montse Arnau, en els càrrecs de vicepresident, secretària i tresorera, respectivament.

Els objectius de Gotanegra en aquest mandat de quatre anys passen per mantenir l'hegemonia de la FCC en aquest sector turístic, integrar el màxim d'establiments i popularitzar aquest estil de vacances a Catalunya.

El seguiment del nou pla director urbanístic per a l'activitat de càmping que es redacta actualment figura a l'agenda del reelegit president, així com també del nou decret de Turisme de Catalunya.

Altres objectius passen per mantenir la col·laboració amb la Direcció General de Turisme i amb l'Agència Catalana de Turisme per promoure aquesta activitat i l'excel·lència dels establiments.

Els més de tres-cents establiments de càmping catalans generen més de 16 milions de pernoctacions, ofereixen 270.585 places i donen feina a uns 27.000 treballadors.