El mal estat de la pedra obliga a la restauració de la façana de l'església de Sant Esteve d'Olot. La façana feta a finals del segle XVIII i sense cap intervenció des de llavors presenta humitats i desgast de tal manera que primer la taparan amb una malla i després l'hauran de restaurar.

Ho va explicar ahir Carme Grau, presidenta de l'Associació Cultural d'Amics de Sant Esteve i del Santuari del Tura. Grau va apuntar que hi ha perill de despreniments de parts de la façana i per això en els dies venidors posaran la malla. Fa pocs dies van instal·lar els ancoratges que subjectaran el teixit protector.

«Protegir la gent»

«Hem de protegir la gent que acudeix a les cerimònies religioses i els grups de joves que es reuneixen davant de la façana», va dir. També va indicar que trauran el teixit protector el més aviat que els sigui possible.

Va explicar que trauran la protecció quan tinguin feta la restauració total que ara preparen els arquitectes Pere Rovira i Neus Roca. Segons ella, hauran de cercar diners a través de col·laboracions de privats i d'institucions. També va recordar que la façana té molt d'interès i que és un element molt important per a la imatge de la ciutat.

Va avançar que la intenció és fer una restauració ben feta i perdurable. Fins i tot, preveuen tornar a posar les imatges de Santa Sabina, Sant Esteve i Sant Valentí dins de les fornícules que resten buides des del 1936.

Carme Grau va explicar que el patrimoni eclesiàstic d'Olot, a part de la façana de Sant Esteve, està en bones condicions. Va recordar que l'església del Tura va ser refeta en els anys 40 i que les capelles de la rodalia es mantenen. Va apuntar que es tracta d'un patrimoni molt extens i que s'amplia dia a dia amb les troballes de gran valor artístic i històric que es troben a l'església de Sant Esteve. Va avançar que han fet una troballa de gran importància que anunciaran quan ho tinguin més clar.