L'Ajuntament d'Olot preveu fer proves pilots d'un sistema de recollida de residus personalitzat en diferents zones de la ciutat a partir del primer trimestre de l'any vinent. Segons va explicar ahir el regidor de Medi Ambient, Jordi Alcalde (PDeCAT-DC), seran proves amb els contenidors tancats i d'obertura amb targetes personalitzades.

Pel que fa a les zones, hauran de ser llocs amb possibles complicacions, per exemple, per la forma o la situació dels habitatges. Alcalde va explicar que abans de decidir les zones de les proves ho consultaran amb les associacions de veïns

Va precisar que seran proves similars a les que el Consell Comarcal de la Garrotxa va fer l'any passat en 4 pobles i que van donar bons resultats. Va explicar que el període de proves té una durada de 5 mesos.

En la mateixa atenció als mitjans l'alcalde, Josep Maria Corominas, va explicar que l'Ajuntament no té altra alternativa que tendir a la identificació dels usuaris, si vol evitar un encariment desmesurat del rebut de la recollida. Va reclamar la planta de triatge.