El diagnòstic, el tractament, la recerca i l'experiència dels pacients oncològics va centrar ahir la taula rodona «Què vull saber del càncer?». La cita, a l'auditori Josep Irla de Girona, formava part de les activitats conjuntes impulsades pel Departament de Salut, l'Institut Català de la Salut, l'Institut d'Assistència Sanitària, l'Institut Català d'Oncologia a Girona, l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona i la Unversitat de Girona coincidint amb La Marató de TV3, que se celebra diumenge i que està dedicada al càncer.

A la taula es va tractar el diagnòstic de la malaltia, a càrrec del cap del Servei d'Anatomia Patològica dels hospitals Trueta i Santa Caterina, Eugeni López-Bonet; la personalització del tractament, a càrrec del cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'ICO Girona, Joan Brunet; la recerca en càncer, a càrrec del director de l'Idibgi, Jordi Barretina; i els equips de suport als pacients i les seves famílies, a càrrec de la psicooncòloga de l'ICO Girona, Ana Moral. La taula, moderada per la periodista Núria Riquelme, també va comptar amb el testimoni de Neus Alsina, que va parlar en primera persona de la seva experiència.Els dies 11, 12 i 13 de desembre es farà divulgació sobre el càncer als centres d'atenció primària de Girona, els hospitals Josep Trueta de Girona i Santa Caterina del Parc Hospitalari Martí i Julià. Els tres campus universitaris de la UdG també disposaran de taules informatives i s'hi impartiran les 'càpsules de ciència', xerrades de curta durada, dutes a terme per especialistes, que abordaran diferents aspectes de la malaltia. El programa també inclou una taula rodona dirigida als professionals de la infermeria i dedicada a diferents aspectes del treball de la infermeria en el procés oncològic.

El 14 de desembre, els pacients de la Unitat de Rehabilitació Cardíaca del Santa Caterina faran una pedalada solidària durant 12 hores. Per cada minut pedalat, la Unitat donarà un euro a La Marató.