La biblioteca Lambert Mata de Ripoll va acollir la setmana passada la presentació del nou sistema de recollida de residus que té com a objectiu incentivar i facilitar la recollida selectiva, fer més eficient i ràpida la neteja i millorar la imatge de les àrees en les quals hi ha contenidors.

El model escollit a Ripoll és el sistema de recollida amb càrrega bilateral, anomenat també Easy. Es tracta d'un model que busca fer més eficaç la recollida quant a temps i neteja. Els ciutadans dipositen les deixalles a les àrees de contenidors, que disposaran de les 5 fraccions de residus. El buidatge dels contenidors, metàl·lics i més robustos, és amb sistema superior i és indiferent que els contenidors estiguin a la dreta o a l'esquerra del vehicle amb l'avantatge que suposa en àmbit urbà.

Sistema automatitzat

El sistema de recollida és totalment automatitzat, ja que és el mateix conductor qui, sense l'ajuda de cap peó, controla tots els moviments del vehicle durant la maniobra de càrrega i descàrrega. Es fa mitjançant un elevador automàtic que agafa els contenidors i automàticament aboca les deixalles a l'interior de la caixa del camió, mentre la compactadora minimitza el volum de les deixalles.