La Unitat d'Antifurtivisme del Cos dels Agents Rurals ha denunciat uns caçadors furtius que van abatre amb armes de foc dos isards a la Vall de Ribes i Toses, al Ripollès. La detenció s'emmarca en un operatiu contra el furtivisme dels isards i els cérvols que va realitzar el cos del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) a la comarca del Ripollès a finals de novembre.

L'operatiu es va dur a terme l'últim cap de setmana de novembre durant un servei de prevenció de furtivisme de caça de l'isard i el cérvol al Ripollès i es va iniciar en localitzar una furgoneta sospitosa. Els Agents Rurals van enxampar els furtius disparant diversos trets amb armes de foc i posteriorment van abatre els dos isards adults i els van recollir. La col·laboració amb els Mossos d'Esquadra va permetre localitzar la furgoneta dels caçadors, on a l'interior hi havia els dos animals abatuts, una arma llarga, munició abundant i diversos estris de caça. En paral·lel, els Agents Rurals també van localitzar les beines disparades pels furtius a la zona d'alta muntanya on s'havien abatut els dos isards.

L'actuació conjunta dels dos cossos operatius ha comportat diverses actes de denúncia i comisos d'armes, munició i altres estris relacionats amb la caça, així com dels dos animals morts. Aquests fets comporten sancions i la restitució econòmica dels animals abatuts, així com la retirada de llicència de caça i la retirada de la llicència d'armes per un període d'entre 2 i 5 anys.