El pols que les associacions de mares i pares i de famílies d'alumnes mantenen amb el Departament d'Educació per defensar el seu dret a gestionar el menjador escolar es visualitzarà aquest dimecres en alguns centres gironins, on es treurà el menjador al pati. Es tracta d'una acció reivindicativa promoguda per la plataforma SOS Menjadors Escolars que la Coordinadora d'AMPAs i AFAs de Catalunya també secunda, encara que manté la seva pròpia línia d'actuació.

La crida, convocada des de fa setmanes, s'ha mantingut malgrat l'aturada de l'esborrany del nou decret de menjador i de què Educació avancés dilluns que, ara, es planteja regular-lo per llei.

Adhesions

Les associacions de famílies de diverses escoles gironines s'han adherit a la convocatòria, segons van informar la plataforma SOS Menjadors Escolars i la Coordinadora d'AMPAs i AFAs, que el curs passat es va crear a Girona però que ara també inclou organitzacions de fora d'altres punts de Catalunya. Al Pla de l'Estany, una de les organitzacions de mares i pares més actives en la defensa de l'autogestió dels menjadors, la del Frigolet, de Porqueres, ha organitzat el dinar al pati entre dos quarts d'1 del migdia i les 3 de la tarda.

A la seva acció se n'hi afegiran d'altres de les AMPAs de les escoles L'Entorn, també de Porqueres; Alzina Reclamadora, de Fontcoberta; Carles de Fortuny, d'Esponellà; Pla de l'Ametller, La Draga, La Vila i Can Puig, de Banyoles; i Bora Gran, de Serinyà. En alguns casos també s'han organitzat berenars reivindicatius amb les famílies, a més de pintar plats -el símbol triat per la protesta- i elaborar murals amb ells.

En principi, hi ha divuit centres educatius de Girona que ahir van confirmar la seva adhesió a la mobilització. A la capital, ho faran les escoles de Taialà, Domeny, Marta Mata, Montfalgars, Eiximenis i Annexa; de la mateixa manera que s'han previst altres accions a l'Aulet, de Celrà, i a l'Aldric, de Cassà de la Selva.

D'altra banda, la Coordinadora d'AMPAs i AFAs de Catalunya té concertada per aquesta tarda una reunió amb el director general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa, Ramon Simon.