El sindicat SAP-FEPOL denuncia que hi ha agents de la unitat dels Mossos d'Esquadra de trànsit que han de sortir a patrullar sols per falta d'efectius a Figueres i Olot. La formació alerta que els estan arribant queixes d'agents d'aquestes zones que denuncien que, fins i tot, han d'anar sols en torns de nit «malgrat trobar-nos en un nivell 4 sobre 5 d'alerta antiterrorista».

«Anar sol és molt complicat però en el moment actual encara més», va insistir el portaveu del sindicat, Toni Castejón. Aquest va recordar que la policia està entre els objectius terroristes i que, tot i que són «comprensius» amb la falta d'efectius que hi ha, «no es pot posar en perill la vida dels nostres companys». El sindicat ja ha fet arribar una carta a la Direcció general del cos i reclamen als caps de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona i, especialment, dels sectors de Figueres i Olot, que no ordenin ni permetin aquest tipus de patrullatge.

El SAP-FEPOL va alertar que estan rebent nombroses queixes d'efectius de trànsit que «es veuen obligats a fer patrullatge unipersonal» i que, en alguns casos, fins i tot a la nit.

El portaveu del sindicat, Toni Castejón, va recordar que es manté el nivell 4 sobre 5 d'alerta i que la policia es troba entre els objectius dels terroristes. L'atac a la comissaria de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) n'és un exemple, van assegurar des del sindicat. Castejón va dir que, com a mínim, haurien de sortir a patrullar dos agents i que ho faci un de sol és «sempre un risc», que la situació actual accentua encara més.

«Som comprensius amb la manca d'efectius, que a Trànsit s'està notant moltíssim, però el que no pot ser és que es posi en perill la vida dels companys», va insistir. També va recordar que el sindicat fa anys que denuncia la falta d'agents i va demanar que situacions com les que s'han produït en aquestes dues poblacions no es tornin a repetir.

Mitjançant un comunicat, el sindicat va explicar que «l'excusa» per ordenar aquest tipus de pràctiques és que «els mateixos especialistes prefereixen aquest tipus de patrullatge». «El cert és que, des de la nostra organització, considerem que al darrere hi ha el veritable i etern objectiu de fer créixer les estadístiques», van remarcar.