L’última edició del Gran Recapte va aconseguir 427.000 quilos d’aliments a les comarques gironines, segons el recompte final del Banc dels Aliments de les Comarques de Girona, que ahir va realitzar una valoració positiva de la solidaritat de la societat gironina. El recapte del 2017 va reunir 475 tones d’aliments als municipis gironins.

Ara, un centenar d’entitats benèfiques acreditades ja han començat a repartir els aliments recollits entre les 33.000 persones que atén el banc.

El Gran Recapte 2018 va mobilitzar 4.800 voluntaris a les comarques de Girona, repartits per 408 punts de recollida i, també, al magatzem que el Banc dels Aliments té a la capital. Aquesta ha estat la desena edició de la recollida d’aliments, la mobilització anual més gran del Banc dels Aliments, que aquesta vegada també ha comptat amb la possibilitat de fer donacions per internet.

Només per als primers mesos de l'any

L’any passat, el banc va repartir 2,76 milions de quilos de menjar, que vol dir que els aliments obtinguts gràcies al Gran Recapte només cobreixen les necessitats dels primers mesos de l’any. La resta de productes que es distribueixen provenen de donacions, de la recuperació d’aliments i de la Unió Europea.

A tot Catalunya, el Gran Recapte va aconseguir 4,4 milions de quilos de menjar en 2.926 punts de recollida. Més de 90.000 quilos es van obtenir a través de les donacions en línia, un sistema estrenat aquest any amb l’objecitu d’arribar a nous perfils de donants. Una altra novetat és que es van fer servir 80.000 bosses reutilitzables per substituir les de plàstic.