Durant aquest 2018 s'han presentat un total de deu denúncies per robatoris als centres de culte i ermites de la Diòcesi de Girona, el que significa un 23,08% menys que l'any anterior, quan la xifra va ser de 13. Aquestes són les dades que es van exposar ahir en el marc de la reunió de seguiment que duen a terme a final d'any el Bisbat de Girona i els Mossos d'Esquadra, establertes pel pla de prevenció de robatoris als més de 1.100 temples del territori.

El dispositiu es va posar en marxa l'any 2010, després que es produís una important onada de robatoris en diversos temples catòlics de la diòcesi. A partir de llavors, el Bisbat sempre ha valorat molt postivament el seu funcionament, ja que, segons indiquen, ha permès reduir «molt considerablement les incidències». De fet, durant la reunió celebrada ahir es va destacar que la xifra d'enguany ha esdevingut la segona més bona des de l'entrada en funcionament del dispositiu, igualant la del 2014. De la mateixa manera, es va constatar també que el nombre de robatoris es manté estable, després de la baixada que s'ha anat produint des de l'inici del pla. Finalment, es va posar de relleu el contacte fluïd que mantenen les diferents comissaries i els arxiprestats.

La comissió paritària Bisbat-Mossos està formada pel bisbe de Girona, Francesc Pardo; el vicari general del bisbat, Lluís Suñer; el comissari Josep Milán i el sergent Andreu Masegosa, de la Regió Policial de Girona.