Les comarques gironines s'han beneficiat d'un pessic del Sorteig de la Loteria de Nadal. El 3347 ha esquitxat les poblacions d'Olot, Figueres i Sant Joan les Fonts. En total, s'han beneficiat d'1,6 milions d'euros, ja que cada dècim està premiat amb 400.000 euros. Es tracta d'un bany d'alegria per aquesta demarcació que no veia ni un cèntim de la Grossa des de l'any 1961, ara fa 57 anys, quan va caure en part a la Jonquera.

Aquesta alegria s'ha deixat veure a Figueres per exemple. Durant el matí s'ha acostat a l'administració de loteria l'afortunat del primer premi, un jove de la ciutat que treballa en un escorxador de la població i que va comprar el dècim a repartir entre tres persones. La Concepció Vilà, que regenta l'administració amb la seva germana, explica que aquest noi s'ha acostat a fins a la plaça del Gra per demanar-los "si li havia tocat" i en veure que sí ha saltat de felicitat. El dècim es va vendre via màquina. L'afortuntat té dos nens i això li servirà, diu ilà, per tirar edavant la família. Aquesta administració mai havia donat un premi tan gros per Nadal però fa poc, recorda Vilà, en van donar el segon del sorteig del Dijous i també, un Euromillones d'um milió d'euros durant l'any passat.

Aquest salts d'alegria de Figueres també s'han viscut a la capital de la Garrotxa. A l'administració el Fesol d'Or d'Olot, que es troba en ple centre comercial de la ciutat, s'hi han repartit dos dècims. I el responsable, Alfredo Alfaro estava radiant després de saber que havia repartit la Grossa. Assegura que aquest premi "és el que em faltava per repartir", davant dels periodistes i curiosos que estaven davant de l'administració número 1. La dèria per repartir la Grossa de Nadal la va descobrir l'octubre quan va repartir el gros de la Hispanitat. Llavors va vendre entre 8 i 10 dècims valorats en 100.000 euros cadascun. En aquesta ocasió, ha venut dos dècims del gros de Nadal, el 3.347. Els va vendre per màquina i avui enmig de l'expectació va assegurar que no tenia ni idea de qui són els afortunats. Alfaro i la seva administració del carrer Sant Rafel es van fer molt coneguts pel fet que el 21 de desembre del 2015 va repartir 15 milons d'euros del gros de la Primitiva.

L'altre punt de la geografia gironina beneficiada per la Loteria de Nadal és Sant Joan les Fonts. S'hi ha venut un dels dècims afortunats, també de forma telemàtica. Pilar Plana és la responsable de la llibreria de Sant Joan que es troba a les Voltes de Cisteller. Avui al migdia comentava amb els clients la satisfacció d'haver repartit un premi tan important. És la primera vegada que un establiment de Sant Joan les Fonts reparteix la Grossa de Nadal. El 22 de desembre del 2015, l'establiment ja va repartir 50.000 euros del tercer premi de la loteria de Nadal.

Arreu de Catalunya s'han venut 35 dècims del 3.347. S'han venut 15 bitllets en diferents administracions de la ciutat de Barcelona i quatre més a Sabadell. També s'han col·locat dos dècims a Santpedor, i a La Seu d'Urgell. La resta dels bitllets premiats amb la grossa s'han venut a Cardedeu, Granollers, Pineda de Mar, Sant Feliu de Codines, Sant Quirze del Vallès, Terrassa, Altafulla i Camarles.

Conca, Bilbao, Gernika (Biscaia) i Osca són els llocs on s'han venut més dècims de la Grossa. També ha caigut a Santa Creu de Tenerife, Torrejón d'Ardoz (Madrid), Zamora, la Corunya, Saragossa, Càceres, Cadis, Cantàbria, Ciudad Real, Còrdova, Lugo, Màlaga, Múrcia, Navarra, Salamanca, Segòvia, Pontevedra, Madrid i Valladolid, entre d'altres.

El primer premi de la rifa de Nadal està dotat amb 4 milions la sèrie, 400.000 per bitllet. Això suposa 20.000 euros per euro jugat.

Comprova aquí els teus dècims de la Loteria de Nadal