El veí de Pi i delinqüent habitual Martí Cots Saleta ha tornat a actuar. En aquesta ocasió per atracar a punta d'arma de foc, una pistola per bé que els Mossos no saben si real o simulada, l'hotel Alp de AlpMasella, a tocar de les pistes d'esquí. Els fets es van produir a dos quarts de quatre de la matinada de dissabte quan Cots, conegut popularment com el Rambo de la Cerdanya pel seu esperit salvatge, va entrar a l'establiment amenaçant el personal per acabar emportant-se 15.000 euros de la caixa forta, segons han confirmat des del cos de Mossos d'Esquadra.

Cots és ara buscat pel cos policial, que han organitzat un nou operatiu a la vall per detenir-lo amb ajuda de la Unitat d'Investigació de Puigcerdà i els membres del grup especialitzat de muntanya de la Seu. Segons la denúncia que l'hotel ha presentat davant dels Mossos, Cots anava ben vestit, fet que va evitar que aixequés sospites en entrar a l'establiment. Algun dels testimonis apunten que va marxar amb un vehicle quatre per quatre de color blau.

Ara el cos dels Mossos li ha obert un requeriment de recerca a nivell nacional per enxampar-lo allà on vagi. En una de les últimes ocasions va ser detingut a la vall de l'Ingla, entorn natural de Bellver que coneix com pocs altres. El seu historial delictiu ja sigui amb violència contra veïns o policies i de robatoris és extens. Cots havia fugit a principis de mes d'un centre psiquiàtric de Lleida.